Okullarda 12- 18 Aralık tarihlerinde kutlanan tutumlu olmanın öneminin vurgulandığı Yerli Malı Haftası, Kreşimizde 14 Aralık 2021 Salı günü kutlandı.
I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla 1946 yılında kutlanmaya başlanan Yerli Malı Haftasının adı, 1983 yılında Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmişti.
Hafta boyunca öğretmenlerimiz; çocuklarımıza “tutumlu olma”nın ve ''yerli malı kullanmanın önemi''ni vurguladılar. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denildiği, ihtiyaçları belirlerken kendi ülkemizde üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatıldı ve bilinçli tüketicilik konuları üzerinde duruldu.
Ara öğünde çocuklarımıza annelerinin evde hazırlayıp gönderdiği salata, pasta, börek, çörekler ve yerli meyveler ikram edildi. Program başlamadan 5-6 yaş grubumuza öğretmenleri ve stajyer öğrencilerimiz tarafından hazırlanan meyveli şapkalar takılırken, 3-4 yaş grubunun göğsüne kendileri için hazırlanan renkli meyveler yapıştırıldı.
İkramdan önce, çocuklarımız açık büfe şeklinde hazırlanan masada anılarında kalacak güzel pozlar verdiler.
Programa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice ÖNTÜRK AKYÜZ de katıldı.