Fakültemizde 2021 – 2022 Eğitim Öğretim yılı danışmanlarıyla fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nurullah ULUTAŞ, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Maşallah KIZILTAŞ, Fakülte Sekreterimiz Recep AKBABA’nın katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Danışmanlık yönergesi ekseninde ele alınan ve daha çok danışmanların sorumluluklarının konuşulduğu toplantıda söz alan Ulutaş konuşmasında şu konulara vurgu yaptı:
Danışmanların Kayıt yenileme sürecinde
a) Ders seçim sürecinde öğrenciyi bilgilendirir ve ders seçimine yardımcı olur.
b) Öğrencinin ilgi alanına göre alması gereken seçmeli dersler konusunda önerilerde bulunur. c) Ders seçim işleminin ilgili mevzuata uygunluğunu değerlendirir ve “Ders Seçim Onayını” verir.
d) Lisans ve Ön lisans öğrencilerinin “Mazeretli Derse Yazılma” ve “Ekle-Sil Haftası” sürecinde ders ekleme ve çıkarma taleplerini onaylar.
e) Öğrenciye, mezun olmak için alınması gereken zorunlu/seçmeli dersler ve krediler hakkında temel bilgileri verir.”diyerek ders seçim sürecinde danışmanların misyonunu vurguladı.
Ulutaş,
Danışmanların Öğrenim sürecinde
a) “Danışman, her yarıyıl ve en az bir kez olmak üzere grup toplantısı düzenleyerek öğrencilerin sorunlarını dinler, karşılaşılan sorunların çözümü ve öğrencilerin yönlendirilmesi için yardımcı olur. Danışmanlık yaptığı öğrencilerle gerektiğinde tek tek bir araya gelerek kişisel problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak için gayret gösterir. Bunun için danışman, öğrencilerle görüşme saatleri belirler ve ilgili Bölüm/Program/Anabilim dalı başkanlıklarına bildirir” diyerek bu toplantıların ayda 1 veya dönemde iki defa yapılması gerektiğini tavsiye etti.
b) Öğrencilerin çözülemeyen sorunları hakkında, Bölüm/Program başkanını bilgilendirir.
c) Öğretim, sınav ve disiplin yönetmelikleri ile ilgili en güncel yönetmelik ve esasları takip eder ve öğrenciyi bilgilendirir. Aynı zamanda mevzuattaki ve programdaki değişiklikler hakkında öğrenciyi bilgilendirir.
d) Öğrenciyi yurt içi/yurt dışı değişim programları, çift anadal/yandal, yatay/dikey geçiş olanakları ve koşulları hakkında bilgilendirir ve yönlendirir.
e) Bölüm/Programdan mezun olunca yapabilecekleri alternatif meslek ve kariyer planlaması konusunda öğrenciyi bilgilendirir ve yönlendirir.
f) Staj gerektiren bölümlerde, öğrencilerin staj yeri bulmalarına yardımcı olur.
g) Üniversitenin akademik ve idari birimleri, sağlık merkezi, kütüphane, spor salonu ve öğrenci toplulukları gibi birimler hakkında gerekli bilgileri verir ve yol gösterir.
h) Burslar, öğrenim kredileri, öğrenci katkı payları, beslenme, barınma ve yurt olanakları hakkında öğrenciyi bilgilendirir.
ı) Yaşam boyu öğrenme ve araştırma alışkanlığı kazanması için öğrenciyi teşvik etmeleri gerektiğini vurgulayan Dekan Ulutaş, soru – cevap faslının ardından toplantıyı bitirdi.



